Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.

Pivovarské kvasnice účinky složení použití užívání využití dávkování nežádoucíMnoho lidí se vyhýbá pivovarským kvasnicím kvůli jejich chuti. Tyto mikroorganismy (Saccharomyces cerevisiae), které byly původně vedlejším produktem výroby piva, se pěstovaly v nádržích obsahujících obilí, slad a chmel. Chmel jim dodal jejich typickou nahořklou chuť. Většina pivovarských kvasnic či lahůdkového droždí, které se v současné době prodávají, však nepochází z pivovarů. Pěstují v různých roztocích, například v melase, řepném cukru, syrovátce nebo dřevném cukru, díky čemuž se výrazně zlepšila jejich chuť.

Pivovarské kvasnice jsou někdy také označované jako lahůdkové droždí (nejedná se o pekařské droždí!!!), jsou vynikajícím zdrojem bílkovin a obsahují všechny esenciální aminokyseliny.

 

Složení: 

Jsou tvořeny z 50 procent bílkovinami a patří k nejlepším zdrojům všech vitaminů skupiny B, včetně vitamínu B12. Pivovarské kvasnice jsou také skvělým zdrojem mnoha minerálů a stopových prvků, včetně selenuchromu, železa, draslíku a fosforu a jsou neobyčejně bohaté na RNA nukleové kyseliny

Tyto pivovarské kvasnice mohou mít podobu prášku, vloček anebo tablet. Prášek je nejúčinnější, vločky se snadno rozpouštějí a často i nejlépe chutnají, zatímco tablety jsou nejméně účinné a nejdražší. Při vaření tyto kvasnice ztrácí část vitaminů skupiny B a živin, a proto je nejlepší jíst je syrové.
Existuje celá řada způsobů, jakými si můžete vychutnat tuto účinnou potravinu nabitou vitamíny. Můžete si je přidávat do různých koktejlů a šťáv, posypat si jimi zeleninu, saláty, polévky, rolky nebo popcorn

 

Dávkování pivovarských kvasnic: 

V současné době (na rozdíl od minulosti, kdy chutnaly hořce) mívá mnoho druhů pivovarských kvasnic (lahůdkového droždí) opravdu velmi příjemnou chuť. Abyste pomohli svým chuťovým pohárkům zvyknout si na jejich chuť, začněte si jich do jídla přidávat pouze velmi malé množství (1 čajovou lžičku dvakrát denně) a poté jejich dávku postupně zvyšujte až na 1 či 2 polévkové lžíce denně

 

Nežádoucí účinky: 

Pokud trpíte nedostatkem vitamínů B, velké množství pivovarských kvasnic by vám mohlo zpočátku způsobovat nadýmání a plynatost, a proto začněte nejdříve malým množstvím a postupně je zvyšujte, až najdete takovou dávku, která vám bude nejvíce vyhovovat.

Často se uvádí, že pivovarské kvasnice ani kvašené potraviny by neměli jíst lidé, kteří trpí kvasinkovou infekcí (Candida albicans), protože by tyto potraviny mohly zhoršovat jejich infekci. Osobně jsem však nezjistil, že by tomu tak bylo, ale je to v současné době populární názor, a proto ho jen s respektem předávám dál.

 


Související pojmy: 

pro psy ► pro koně ► pangamin klasik ► složení ► účinky ► proti klíšťatům ►zdraví ► dávkování ► s pupalkou ► nežádoučí účinky ► prášek ► vločky ► tablety

Nemocí, byliny - hledat

mojra.cz
  • Luštitelské časopisy

Tagy - štítky:

koupel   hlavy   Zentrich   zánět   hlas   Paracelsus   kvasinky   fytoterapie   pěstování   odvar   bylina   stonek   hemoroid   trávicí   Váňa   slezina   sliznice   pijeme   kontraindikace   Mattioli   víno   žaludek   epilepsie   děti   krk   teplé   houba   kůže   chladné   květ   Treben   jaterní   ateroskleróza   kameny   Avicena   viry   užití   Moučka   tinktura   sval   končetina   kloub   noha   alergie   nachlazení   neht   choroba   migrén   účinek   zápal   játra   zácpa   obsahuje   olej   kořen   ruka   močopudný   inhalace   kornatění   výroba   kojenec   rostlina   studené   tlak   sběr   řídnutí kostí   vliv   brnění   bylinná směs   mrtvice   písek   čaj   mateřské   pálení   Galenos   kontraindikace   sušení   nať   osteoporóza   antibiotik   chřipka   zelenina   zlomenin   metabolismus   menstruační   pupen   zdraví   dna   ledvin   indikace   artróza   použití   průjem   žlučník   strom   roztroušená   list   hemeroid   mensturace   chřipka   komplikace   akné   slezina   minut   slinivka   využití   nálev   ovoce   bolest   babské rady   krvácení   zalijeme   kůra   keř   premenstruační   bylinka   obsažené   sirup   stvol   kolika   kapsaicin   Janča   stonek   nemoc   horké   nohy   recept   střev   arteriskleróza   Janča   návod   astma   účinky   katar   prášek   srdce   vřed   vitamin   játra   zrak   nežádoucí   angína   zelina   Zentrich   fermentace   štítná   vlas   vývar   opar   plíseň   Podhorná   rýma   vitamín   šlacha   postup   zpracování   revma   plísně   horečka   dásně   abytyše Hildegarda  

Počet stránek ve webu:

2391

(v počtu jsou i uložené zatím nezveřejněné stránky a stránky v poradně)