Dobré dopoledne, dnes je pátek 3.5.2024, svátek slaví Alexej, zítra Květoslav.

slide 1

 Vítejte na mých soukromých webových stránkách plných obrázků, fotografií, zajímavostí a informací.

Naše projekty

Jmenuji se Zbyněk Mlčoch, jsem neurolog. Zabývám se administrací webů o kouření cigaret (kurakovaplice.cz), alkoholismu (alkoholik.cz). Technicky a obsahově řídím od roku 2009 web největší bezplatné právní poradny online v ČR (www.bezplatnapravniporadna.cz), pečuji též o veřejnou poradnu pro všechno s názvem Moje starosti (www.MojeStarosti.cz). Dále mám na starosti rozcestník psychotestů (www.psychotesty-online.cz).
Další mé stránky jsou Příznaky, projevy nemocí (www.priznaky-projevy.cz), který byl spuštěn v únoru 2012 a aktualizován na novou verzi redakčního systému v září 2018. Předposlední web, který jsme spustili jsou stránky s radami a návody (www.RadyTady.cz) - duben 2013.
V roce 2015 jsme spustili na dlouho poslední nový web. Je o bylinkách a najdete ho na adrese www.bylinkyprovsechny.cz  (živé bylinky na prodej nabízíme na www.MojeZiveBylinky.cz ).  

Přehledný seznam všech mých projektů a domén je na www.zmwh.cz   

Proč tento web existuje?

Jeho cílem je, aby lidskou a srozumitelnou formou sloužil všem, kteří hledají konkrétní informace v různých chvilkách svého života - ať už těch příjemných nebo náročných

Nové články ve webu

Nejnovější přidané stránky zbynekmlcoch.cz jsou zveřejněny pod tímto textem nebo v části "Nové články (RSS) ".

Doufám, že se vám zde bude líbit a že tu najdete spoustu infomací a fotografií, které vás zaujmou.

Medicína - náhodné články

Zdravotníky nemůžou nahrazovat nekvalifikovaní cizinci z Ukrajiny

zdravotniky-nemuzou-nahrazovat-nekvalifikovani-cizinci-z-ukrajiny

zdravotniky-nemuzou-nahrazovat-nekvalifikovani-cizinci-z-ukrajiny
Komory protestují proti zneužívání projektu „Ukrajina“ ve zdravotnictví. Lékaři i lékárníci, kteří se ucházejí o zaměstnání v České republice, musí splňovat kvalifikační podmínky vyplývající z našeho členství v EU a musí nejprve složit tzv. aprobační zkoušku. Komory varují před obcházením těchto pravidel a před možným závažným poškozením zdraví pacientů v důsledku neodborných zákroků prováděných nekvalifikovanými pracovníky.

__

__

Jak vypadají hemoroidy, hemeroidy - fotografie, foto, obrázek

jak_vypadaji_hemoroidy_hemeroidy_fotografie_obrazek.jpgHemoroidy jsou řitní žilní městky, někdy se nazývají „zlatá žíla“, nesprávně hemeroidy. Jde o rozšíření žilních struktur, které jsou vokolí dolní části konečníku ařitního kanálu. Na jejich vzniku se podílejí značnou měrou poruchy vyprazdňování, zejm. dlouhodobá zácpa. Vnitřní h. se projevují krvácením avpozdější době mohou vyhřezávat do řitního kanálu.

 

___

Prognóza epilepsie - může být epilepsie dočasná? Spontánní remise epileptických záchvatů

docasna_epilepsie.jpgEpilepsie je zvláštní nemoc nerového systému. Skutečnost že jí trpíme však neznačí, že nemůže sama spontánně vymizet. Někdy se skutečně stane, že je jen jeden jediný epileptický záchvat nebo série záchvatů, případně epileptický syndrom, který se vytratí a to navždy.
___
___ 

Zamyšlení - náhodné články

Jak si udělat život příjemnější aneb každodenní důvody proč se usmívat

"Život je krátký“. Tak často tuhle větu slyšíme, ale zamyslíme se někdy nad ní? Její smysl je prostý: měli bychom se těšit ze života, neztrácet čas a neplýtvat zbytečně vlastními silami. Mít v sobě více pozitivní energie. Mohou nám v tom pomoci postupy, podporující náš vnitřní kladný náboj.

___

___

Zamyšlení o vztazích a sexu s nadsázkou aneb možná na tom jste stejně

 

zamysleni-o-vztazich-a-sexu-aneb-mozna-na-tom-jste-stejne

zamysleni-o-vztazich-a-sexu-aneb-mozna-na-tom-jste-stejne
Vztahy je potřeba brát vážně, ale někdy i trošku s nadsázkou. Přečtěte si těchto 10 vcelku vtipných postřehů ze života a můžete se zamyslet do jaké míry to sedí na vás nebo ne. Možná se za chvilku budete cítit lépe, protože zjistíte, že co se děje vám, to se děje i ostatním.

___

___

Kvalita brambor aneb proč chutnají bramobry ze supermarketu jako bláto

brambory_obchodak.jpgTaky jste si toho všimli? Koupíte krásně vypadající zeleninu v supermarketu. Říkáte si: Joooo, to jsem udělal skvělou koupi. Zelenina ve slevě a ještě tak nádherná! Jenže ono to co vidíte, není tak jednoduché. Když si doma „umělou“ zeleninu rozkrojíte, stále to ještě není tak zlé. Když přičichnete, je to trošku horší. A když ochutnáte, máte v puse něco, co je z 80% zelenina, ale zbytek něco umělého.
 
 

Vztahy - náhodné články

Jak zvládnout rozvod manželství - neduste se pocity

jak_zvladnout_rozvod_manzelstvi.jpgPřišlo to, čeho jste se vždycky bál nebo bála: je konec. Už nebude následovat happy end, červená knihovna se nekoná, ta patří jen do starých románů. Nastal čas vyrovnat se s faktem, že společný život skončil. Skončily sny, plány, naděje, podpora citová i finanční. Co dělat, abyste se z toho nezbláznili?
___
___

Jak se vyrovnat s nevěrou, jak ji zvládnout a přežít? Info pro podvedené.

jak_se_vyrovnat_s_neverou_jak_zvladtnout_prezit.jpgPokud jste se dostali na tuto stránku, je možné, že vás váš partner, partnerka, manžel, manželka, přítel nebo přítelkyně podvedl s někým jiným. Je to okamžik, který je velmi bolestivý. Jak se s takovou situací vyrovnat?

___

Lhaní dětí a puberťáků - proč to dělají a jak to vyřešit?

lhani-deti-a-pubertaku-proc-to-delaji-a-jak-to-vyresit

lhani-deti-a-pubertaku-proc-to-delaji-a-jak-to-vyresit
Někdy to poznáme hned, jindy těm našim puberťákům lži projdou. Ale co je k nim vede? Jaký mají důvod? Není jen jeden, je jich hned několik. Často se navzájem mohou překrývat. Motiv pro lhaní je pak většinou silnější než vědomí, že prozrazení může rodiče zranit nebo že u nich ztratí teenager důvěru.

___

___

Texty - náhodné články

Jak si udělat, vyrobit, postavit zimní zahradu - návod, rady, tipy, materiály

jak_vyrobit_udelat_zimni_zahradu_navod_materialy.jpgPrvním a důležitým krokem k budoucí zimní zahradě je pečlivé naplánování. Udělejte si nejdříve představu o různých typech zimních zahrad a o používaných materiálech.

___

___

Jak se zbavit jarní únavy - příčina, léčba, faktory ovlivňující jarní únavu

jak-se-zbavit-jarni-unavy-pricina-lecba
jak-se-zbavit-jarni-unavy-pricina-lecba
Jarní únava je situace, se kterou se snažíme vypořádat v podstatě každý rok všichni. Co ale způsobuje jarní únavu? A je možné její projevy alespoň mírnit? Máme tu tedy jaro, ale radost nám může kalit fakt, že prakticky každý je po zimním období unaven. Pokud svítilo slunce, byl jeho svit slabý (to je dané kratšími dny a šikmějším a méně hřejivým dopadem paprsků vzhledem k poloze Země vůči Slunci). Proto organismu začíná chybět vitamin D, který se tvoří z jeho provitaminu působením slunečního záření na pokožku. K únavě přispívají také trvale nízké teploty. Dlouhodobé vyčerpání může být problém.
___
___

Bílý šum - ochrana před odposlechem skrytými mikrofony, štěnicemi, diktafony

bily-sum-generator.jpg
bily-sum-generator.jpg - bily-sum-generator.jpg

Bílý šum se používá pro ochranu prostoru před odposlechy různých typů a před skrytými záznamníky zvuku. Dovoluje uživateli jednat v naprostém soukromí beze strachu možného zaznamenání rozhovoru jednající stranou nebo třetí osobou. Generovaný bílý šum znemožňuje jakýmkoliv způsobem zaznamenat diskrétní rozhovor.

___
___
Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz