MTM tour, termály PODHÁJSKA - ubytování u koupaliště, zájezdy autobusem i vlastní dopravou
Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.

bylinkova polevka sedmibylinna polevka pro dlouhy zivotTato vysoce výživná a posilující polévka je vynikajícím vývarem zejména pro ty, kdo jsou nemocní nebo se zotavují z nějaké nemoci. Je to skvělý recept, do kterého je možné přidat libovolný počet posilujících nebo adaptogenních bylin. Kdykoli je to možné, používejte čerstvé bylinky, ale pokud je nemáte k dispozici, poslouží vám jejich sušené nakrájené kořeny. Tuto polévku je možné připravit také se základním kuřecím vývarem.

Bylinková polévka - suroviny, ingredience:

  • extrapanenský olivový olej
  • 2 cibule, nakrájené na plátky nebo na kostičky
  • 2 až 3 stroužky česneku, nakrájené
  • 3 litry vody
  • 8 velkých čerstvých nebo sušených hub houževnatce jedlého (šiitaké), nakrájených
  • 120 g čerstvého lopuchového kořene (nebo 60 g sušeného), nakrájeného na tenké plátky
  • 120 9 čerstvého kořene pampelišky (nebo 60 g sušeného), nakrájeného na tenké plátky
  • 60 g kustovnice čínské
  • 30 g astragalu (kozinec blanitý), najemno nakrájeného
  • 30 g rdesna mnohokvětého (fo-ti; ho šou wu), nakrájeného a prosetého
  • 1 polévková lžíce čerstvě nastrouhaného zázvorového kořene
  • 30 g ženšenového kořene (jakéhokoli druhu ženšenu)
  • miso pasta dle vaší volby

 

Postup:

  • Ve velkém hrnci rozehřejte malé množství olivového oleje, pouze aby pokryl jeho dno. Přidejte k němu cibuli a česnek a poduste je, až změknou a zezlátnou.
  • Přilijte vodu a přiveďte ji k varu.
  • Přidejte houby a bylinky, zmírněte plamen a vařte na mírném ohni několik hodin.
  • Jakmile kořeny změknou, vypněte sporák a přeceďte byliny. (Často však byliny nechávám ve vývaru, obzvláště pokud byla většina z nich čerstvá.) Dochuťte polévku miso pastou. Nevařte již však toto miso, neboť by se tím v něm zničily cenné enzymy. Do hotové polévky můžete přidat další koření či ochucovadla a také nakrájenou zeleninu.

Nemocí, byliny - hledat

mojra.cz
  • Luštitelské časopisy

Tagy - štítky:

trávicí   neht   slezina   využití   odvar   abytyše Hildegarda   koupel   stonek   Mattioli   strom   obsahuje   kontraindikace   Janča   keř   ovoce   Avicena   chladné   vývar   víno   návod   použití   Moučka   arteriskleróza   plísně   opar   kornatění   pálení   horké   bolest   pupen   zánět   mensturace   štítná   komplikace   houba   žaludek   střev   menstruační   kojenec   epilepsie   nemoc   antibiotik   prášek   mrtvice   postup   Paracelsus   nachlazení   akné   kůže   olej   účinek   kořen   kapsaicin   brnění   bylinka   Galenos   rostlina   řídnutí kostí   účinky   horečka   vitamin   játra   končetina   minut   Treben   katar   ruka   zalijeme   jaterní   krvácení   bylina   kvasinky   nať   teplé   nohy   písek   krk   zlomenin   fytoterapie   noha   sušení   tinktura   sliznice   chřipka   tlak   migrén   hemoroid   astma   rýma   inhalace   stvol   list   užití   pijeme   angína   kontraindikace   močopudný   babské rady   játra   Podhorná   vliv   zrak   pěstování   kloub   bylinná směs   zpracování   květ   fermentace   hlavy   kůra   plíseň   Váňa   osteoporóza   kameny   výroba   dásně   čaj   obsažené   hemeroid   Zentrich   mateřské   Zentrich   revma   zelina   vřed   slezina   sval   vitamín   kolika   metabolismus   roztroušená   studené   zápal   slinivka   průjem   zelenina   premenstruační   zácpa   žlučník   nežádoucí   ateroskleróza   ledvin   stonek   viry   alergie   šlacha   chřipka   srdce   hlas   Janča   sirup   artróza   děti   nálev   recept   choroba   sběr   dna   zdraví   vlas   indikace  

Počet stránek ve webu:

2391

(v počtu jsou i uložené zatím nezveřejněné stránky a stránky v poradně)