Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
Nacházíte se na bylinkové poradně bylináře MUDr. Zbyňka Mlčocha.
 

Tinktura z vlaštovičníku - jak dlouho macerovat rostlinu v tinktuře?

2 odpovědi
(stránka otevřena 1451x)

Dotaz:

Dobrý den, louhovala jsem vlaštovičník v lihu 8 týdnů. Mohu tinkturu použít? Děkuji a přeji pohodový den. Marie

MUDr. Zbyněk Mlčoch

Odpověď na dotaz:

Dobrý den.


Není to problém. Je stanovena pouze minimální doba macerace, delší doba nevadí. Bylinkáři běžně nechávají byliny v alkoholu delší dobu než doporčených cca. 1,5-2 měsíce. Já jsem nechal šípky ve vodce rok a šípkový likér byl vynikající. Takže tímto se nestresujte :)


Postup výroby vlaštovičníkové tinktury je uvedený zde:


https://www.bylinkyprovsechny.cz/zpracovani/receptury/1057-vlastovicnikova-tinktura-recept-postup-navod-vyroba-uzivani-vyuziti


Děkuji Vám za dotaz a důvěru.

Odpověď na dotaz:

Dobrý den, tedy nevadí když byliny louhujeme déle? Nevyloučí se nežádoucí látky? Děkuji