Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
100 BYLIN SBÍRANÝCH V ČERVENCI ZDE

Pivovarské kvasnice účinky složení použití užívání využití dávkování nežádoucíMnoho lidí se vyhýbá pivovarským kvasnicím kvůli jejich chuti. Tyto mikroorganismy (Saccharomyces cerevisiae), které byly původně vedlejším produktem výroby piva, se pěstovaly v nádržích obsahujících obilí, slad a chmel. Chmel jim dodal jejich typickou nahořklou chuť. Většina pivovarských kvasnic či lahůdkového droždí, které se v současné době prodávají, však nepochází z pivovarů. Pěstují v různých roztocích, například v melase, řepném cukru, syrovátce nebo dřevném cukru, díky čemuž se výrazně zlepšila jejich chuť.

Pivovarské kvasnice jsou někdy také označované jako lahůdkové droždí (nejedná se o pekařské droždí!!!), jsou vynikajícím zdrojem bílkovin a obsahují všechny esenciální aminokyseliny.

 

Složení: 

Jsou tvořeny z 50 procent bílkovinami a patří k nejlepším zdrojům všech vitaminů skupiny B, včetně vitamínu B12. Pivovarské kvasnice jsou také skvělým zdrojem mnoha minerálů a stopových prvků, včetně selenuchromu, železa, draslíku a fosforu a jsou neobyčejně bohaté na RNA nukleové kyseliny

Tyto pivovarské kvasnice mohou mít podobu prášku, vloček anebo tablet. Prášek je nejúčinnější, vločky se snadno rozpouštějí a často i nejlépe chutnají, zatímco tablety jsou nejméně účinné a nejdražší. Při vaření tyto kvasnice ztrácí část vitaminů skupiny B a živin, a proto je nejlepší jíst je syrové.
Existuje celá řada způsobů, jakými si můžete vychutnat tuto účinnou potravinu nabitou vitamíny. Můžete si je přidávat do různých koktejlů a šťáv, posypat si jimi zeleninu, saláty, polévky, rolky nebo popcorn

 

Dávkování pivovarských kvasnic: 

V současné době (na rozdíl od minulosti, kdy chutnaly hořce) mívá mnoho druhů pivovarských kvasnic (lahůdkového droždí) opravdu velmi příjemnou chuť. Abyste pomohli svým chuťovým pohárkům zvyknout si na jejich chuť, začněte si jich do jídla přidávat pouze velmi malé množství (1 čajovou lžičku dvakrát denně) a poté jejich dávku postupně zvyšujte až na 1 či 2 polévkové lžíce denně

 

Nežádoucí účinky: 

Pokud trpíte nedostatkem vitamínů B, velké množství pivovarských kvasnic by vám mohlo zpočátku způsobovat nadýmání a plynatost, a proto začněte nejdříve malým množstvím a postupně je zvyšujte, až najdete takovou dávku, která vám bude nejvíce vyhovovat.

Často se uvádí, že pivovarské kvasnice ani kvašené potraviny by neměli jíst lidé, kteří trpí kvasinkovou infekcí (Candida albicans), protože by tyto potraviny mohly zhoršovat jejich infekci. Osobně jsem však nezjistil, že by tomu tak bylo, ale je to v současné době populární názor, a proto ho jen s respektem předávám dál.

 


Související pojmy: 

pro psy ► pro koně ► pangamin klasik ► složení ► účinky ► proti klíšťatům ►zdraví ► dávkování ► s pupalkou ► nežádoučí účinky ► prášek ► vločky ► tablety

Nemoci, byliny - hledat

mojra.cz
  • Luštitelské časopisy

Tagy - štítky:

nachlazení   abytyše Hildegarda   močopudný   kůže   kontraindikace   šlacha   játra   květ   opar   hemeroid   sběr   metabolismus   kapsaicin   střev   ruka   zánět   astma   nohy   Janča   obsažené   pijeme   koupel   vitamin   chřipka   čaj   nať   bylinka   slinivka   dásně   pálení   Mattioli   horké   studené   kvasinky   zpracování   srdce   účinky   komplikace   sušení   vlas   tlak   mateřské   premenstruační   víno   Treben   fytoterapie   fermentace   kloub   ovoce   zlomenin   slezina   hlavy   výroba   katar   žlučník   využití   průjem   neht   bolest   zácpa   zrak   revma   kameny   brnění   kojenec   účinek   slezina   řídnutí kostí   zelenina   játra   artróza   keř   krk   arteriskleróza   trávicí   zalijeme   zelina   Galenos   Váňa   horečka   recept   mrtvice   antibiotik   indikace   Materia medica   sval   angína   nálev   prášek   vitamín   hlas   akné   Moučka   inhalace   chladné   kontraindikace   mensturace   zápal   kornatění   rostlina   roztroušená   ateroskleróza   menstruační   nemoc   olej   obsahuje   Avicena   použití   kořen   vliv   bylinná směs   kůra   dna   vřed   osteoporóza   viry   jaterní   Zentrich   migrén   stonek   nežádoucí   Janča   štítná   odvar   teplé   plísně   houba   pěstování   stonek   ledvin   děti   vývar   hemoroid   užití   epilepsie   pupen   Zentrich   choroba   sliznice   zdraví   strom   alergie   noha   kolika   žaludek   chřipka   rýma   krvácení   stvol   sirup   Paracelsus   list   končetina   babské rady   tinktura   plíseň   minut   postup   písek   návod   Podhorná   bylina  

Počet stránek ve webu:

2391

(v počtu jsou i uložené zatím nezveřejněné stránky a stránky v poradně)

Klíč k určování rostlin
Botanický slovník online