Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 2.5.2024, svátek slaví Zikmund, zítra Alexej.

slide 1

 Vítejte na mých soukromých webových stránkách plných obrázků, fotografií, zajímavostí a informací.

Naše projekty

Jmenuji se Zbyněk Mlčoch, jsem neurolog. Zabývám se administrací webů o kouření cigaret (kurakovaplice.cz), alkoholismu (alkoholik.cz). Technicky a obsahově řídím od roku 2009 web největší bezplatné právní poradny online v ČR (www.bezplatnapravniporadna.cz), pečuji též o veřejnou poradnu pro všechno s názvem Moje starosti (www.MojeStarosti.cz). Dále mám na starosti rozcestník psychotestů (www.psychotesty-online.cz).
Další mé stránky jsou Příznaky, projevy nemocí (www.priznaky-projevy.cz), který byl spuštěn v únoru 2012 a aktualizován na novou verzi redakčního systému v září 2018. Předposlední web, který jsme spustili jsou stránky s radami a návody (www.RadyTady.cz) - duben 2013.
V roce 2015 jsme spustili na dlouho poslední nový web. Je o bylinkách a najdete ho na adrese www.bylinkyprovsechny.cz  (živé bylinky na prodej nabízíme na www.MojeZiveBylinky.cz ).  

Přehledný seznam všech mých projektů a domén je na www.zmwh.cz   

Proč tento web existuje?

Jeho cílem je, aby lidskou a srozumitelnou formou sloužil všem, kteří hledají konkrétní informace v různých chvilkách svého života - ať už těch příjemných nebo náročných

Nové články ve webu

Nejnovější přidané stránky zbynekmlcoch.cz jsou zveřejněny pod tímto textem nebo v části "Nové články (RSS) ".

Doufám, že se vám zde bude líbit a že tu najdete spoustu infomací a fotografií, které vás zaujmou.

Medicína - náhodné články

Test, zkouška na Alzheimerovu chorobu, nemoc - test malování hodin

test_zkouska_na_alzheimerovu_nemoc_chorobu.jpgAlzheimerova nemoc má celou řadu příznaků, z nichž nejvýznamnější je dlouhodobě progredující porucha paměti a kongnitivních funkcí. Nemoc může být zpočátku zaměňována s prostým stařeckým zapomínáním. Existuje však test malování hodin, který odhalí již v úvodních fázích tuto chorobu.
___
___

Odpovědnost rodičů za domácí porod z pohledu zákonů a práva

odpovednost-rodicu-za-domaci-porod-z-pohledu-zakonu-a-prava

odpovednost-rodicu-za-domaci-porod-z-pohledu-zakonu-a-prava
Problematika tzv. domácích porodů je komplexně diskutována na nejrůznějších společenských platformách, ovšem v souvislosti s těhotenstvím a porodem matky je českou, a to nejen odbornou, veřejností do značné míry opomíjena otázka odpovědnosti – nikoli odpovědnosti ošetřujícího lékaře či porodní asistentky, kterým je naopak věnováno možná až příliš mnoho pozornosti, ať už hovoříme o trestním stíhání zdravotníka, či vymáhání náhrady újmy v civilním řízení, nýbrž odpovědnosti matky za zdraví a život plodu.

___

___

Odchlípení sítnice - příčina, léčba, příznaky, prognóza, obrázek, fotografie

odchlipeni-sitnice-priznaky-lecba-prognoza-diagnostika-obrazek-fotografie

odchlipeni-sitnice-priznaky-lecba-prognoza-diagnostika-obrazek-fotografie
Odchlípení sítnice (amotio retinae) je závažné oční onemocnění, které může vzniknout v kterémkoliv věku, avšak nejčastěji postihuje lidi věku středního a vyššího. Větší pravděpodobnost jejího vzniku mají lidé krátkozrací, zejména s vyšším stupněm krátkozrakosti, a lidé, v jejichž přímém příbuzenstvu se toto onemocnění vyskytlo. K odchlípení sítnice může dojít také po úrazu oka způsobeném tupým úderem nebo po pronikajícím poranění, při kterém je porušena celistvost stěny oka.

___
___

Zamyšlení - náhodné články

Pozastavení nad párou stoupající z čajové konvice

zamysleni_nad_parou_z_caje.jpgKdyž jsem dneska vařila čaj, jen tak jsem koukala jak pára stoupá z hrnečku. Myslela jsem na věci typu, kdy jsem naposledy čistila konvici od vodního kamene a jestli to příště zase udělám octem nebo nějak chemicky, jak mi poradila kamarádka. Rytmicky jsem při tom pohybovala rukou nahoru a dolů a tím jsem tahala za provázek čajové marionety, která byla právě na vrcholu své hvězdné kariéry. Za pár chvilek skončí v odpadcích mezi dalšími vymáchanými čajovými sáčky.
 
 

Zamyšlení mladého lékaře - co mi na medicíně vadí a proč se cítím nespokojený?

zamysleni-mladeho-lekare-co-mi-na-medicine-vadi-a-proc-se-citim-nespokojeny

zamysleni-mladeho-lekare-co-mi-na-medicine-vadi-a-proc-se-citim-nespokojeny

Ach ty neustálé řeči o tom, že bych měl někomu něco vracet za své studium, už mě pěkně s..ou… Jediné osoby, kterým mám co vracet, jsou má matka a můj otec, kteří mne podporovali a živili nejen po dobu studií, ale i v mých 27 letech, co jsem vyšel z vysoké školy a neměl jsem nic. 

___

___

Nebojte se dělat změny ve svém životě - život je příliš krátký na to, abyste ho prožili jak si ho nepředstavujete

 

nebojte-se-delat-zmeny-ve-svem-zivote-zivot-je-prilis-kratky-na-to-abyste-ho-prozili-jak-si-ho-nepredstavujete

nebojte-se-delat-zmeny-ve-svem-zivote-zivot-je-prilis-kratky-na-to-abyste-ho-prozili-jak-si-ho-nepredstavujete
"Neměl jsem naše poslouchat a jít na medicínu, – stěžuje si kamarád. Teď budu celý život dělat práci, kterou nesnáším. Dneska už těžko co změním." Kamarádovi je 31 let. Pouhých 31, pane bože! Úplné dítě. Má před sebou celý život. A už nad ním dělá křížek. Bude se trápit, vylívat si vztek na nevinných pacientech a počítat roky do důchodu.

___

___

Vztahy - náhodné články

Cholerik, melancholik, sanvinik, flegmatik - vlastnosti, vztahy (vhodní a nevhodní partneři), oblíbené věty jednotlivých typů

 

cholerik-melancholik-sanvinik-flegmatik-vlastnosti-vztahy-vhodni-a-nevhodni-partneri-oblibene-vety-jednotlivych-typu

cholerik-melancholik-sanvinik-flegmatik-vlastnosti-vztahy-vhodni-a-nevhodni-partneri-oblibene-vety-jednotlivych-typu
Málokterý zamilovaný cíleně přemýšlí o tom, jaký typ partnera by se k němu hodil. Přitažlivost je chemie. Člověk to většinou neřeší, a to je dobře. Nejsme přece stroje. Když ale vztah nevyjde, můžeme se poučit z chyb a při příštím výběru být ostražitější. Pak třeba budeme zvažovat i ty psychotypy...

___

___

První rande z pohledu muže

ruzne_prvni_rande.jpgTento článek jsem převzal z internetu. Osobně se s ním zcela neztotožňuji (sex na prvním rande mi připadá trošku "zvláštní" a beru to za uspěchanou věc), ale na počtení to jistě neuškodí :)

 

 

 

Kde se seznámit - posilovna a sport (článek pro muže)

jak_kde_se_seznamit_posilovna_cviceni_telocvicna_sport.jpgTo, že posilování a sportování není pouze výsadou mužů, ví asi každý. Přemýšleli jste ale někdy nad tím, že právě posilovna či sportovní klub jsou dobrá místa pro balení žen? Jen musíte umět mezi cvičeními popadnout dech a s chutí do toho.
___
___

Texty - náhodné články

Jak hledat ve vyhledávači Google - postup, rady, tipy

jak-hledat-ve-vyhledavaci-google-postup-rady-tipy-2

jak-hledat-ve-vyhledavaci-google-postup-rady-tipy-2
Nezobrazuje se výsledcích vyhledávání to, co jste hledali? Zobrazuje se vám mnoho odkazů, které jste nechtěli vůbec vidět nebo nesouvisí s tím, co skutečně hledáte? Víte jak zefektivnit, zpřesnit a zacílit hledání ve vyhledávání Google? Zde je několik základních tipů a triků, které vám pomohou pokaždé najít přesně to, co hledáte.

___

___

Posilovače imunity - byliny, zelenina, rybí tuk, zelený čaj

posilovace-imunity-byliny-zelenina-rybi-tuk-zeleny-caj
posilovace-imunity-byliny-zelenina-rybi-tuk-zeleny-caj
I když to klasická medicína neříká moc nahlas, léčebné metody i léky jsou vrtkavé. Zatímco někomu jeden medikament zabere přímo zázračně, jiný jeho účinek vůbec nepocítí. Ještě více to platí u přírodních metod a různých babských receptů. A proto ačkoli vědci většinou přímý vliv žádného prostředku na imunitu zcela jednoznačně nepotvrdili, mnoho lidí má recept, na který nedá dopustit a který považují za svůj osobní ochranný štít proti nemocem.
___
___

Majoránka - účinky na zdraví, co léčí, použití, užívání, využití

majoranka-ucinky-na-zdravi-co-leci-pouziti-uzivani

majoranka-ucinky-na-zdravi-co-leci-pouziti-uzivani

Majoránka zahradní je všeobecně známé a oblíbené koření. Těžko si bez majoránky představím mnoho oblíbených pokrmů, jako například gulášovou polévku, některé omáčky, pečená masa, nádivky nebo klasické pochoutky domácí zabijačky. Pro tento účel se u nás pěstuje, neboť ve volné přírodě neroste.

___

___

Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz