bylinky pro všechny
bylinky pro všechny
Bylinky pro všechny.
slideshow_web_01
slideshow_web_02
slideshow_web_03
previous arrow
next arrow
Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.

Máte problém uložit dotaz do poradny? Podívejte se na návod ve videu zde.

× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Bezový sirup vyrobený zastudena prosypáním cukrem

- 23. čvn 2021 18:51 #5932 od tazatel
Dobrý den, milý pane doktore. Můj dotaz je následující: PNasbírala jsem květ bezu černého a chci ho proložit s cukrem a nechat macerovat. Myslím to tak, že do 4 litrové sklenice dám na spodek vrstvu bezového květu a zasypu vrstvou cukru. Opět vrstvu bezového květu a zasypu vrstvou cukru a tak chci pokračovat do naplnění sklenice a nakonec bych zasypala bezový květ cukrem. Můžu to tak zkusit a nechat na okenním parapetu "zrát" asi 3 týdny? Budu ráda, jestli mi napíšete svůj názor, jestli se to tak dá provést a pak takovouto "tinkturu"si dávat jako lék 1 kávovou lžičku na lačno ráno. Mockrát Vám děkuju za Vaši odpověď a zdravím Monika

- 04. čvc 2021 16:48 #26703 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
Dobrý den. Ano, může být. Nezapomeňte na dostatečnou koncentraci cukru, aby Vám to nezačalo kvasit nebo plesnivět. První vrstva ve sklenici by neměla být květ, ale cukr! Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.

Vygenerováno za 0.171 sekund