Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Endometrióza - byliny, bylinky, léčivé rostliny, léčba bez léků

- 17. říj 2024 15:55 #31881 od AndreaS
Dobrý deň pán Mlčoch,

chcela by som Vás poprosiť o 2 rady, ak by to bolo možné.

Už o rok u mňa pretrvávajúcu bolesť hrdla. Prešla som si užívaním STOP-KOKu, antibiotík, antihistaminík, kortikoidov (ktoré som po 2 týždňoch vysadila) a inhalovaním vincentky. Zakaždým sa mi však bolesť hrdla vracia, je s tým spojená aj zadná nádcha. Pani doktorka (ORL) mi už navrhuje odstránenie krčných mandlí. Chcela by som Vás popýtať o radu, čo by mi ešte mohlo pomôcť, aby som nemusela podstúpiť takýto zákrok.

Čo sa týka druhej veci, ide o endometriózu na ľavom vaječníku, ktorá sa u mňa objavila v 2019, kedy bola 2,5 cm, teraz už má cca 3,5 cm. Prosím Vás, odporučili by ste mi niečo na túto záležitosť, aby sa nezväčšovala, popr. aby som sa jej mohla zbaviť, eliminovať.

Vopred ďakujem za pomoc.

S úctou,
Vaša obdivovateľka,
AndreaS
Poslední změna: 17. říj 2024 15:55 uživatelem MUDr. Zbyněk Mlčoch.

#31911 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
Dobrý den.

Na zastavení progrese endometriozy a následně k jejímu ústupu doporučuji následující léčivé rostliny a to ideálně v podobě směsné bylinné tinktury (pro snadnost aplikace kdykoliv a kdekoliv) - vnitřní aplikace:
SVÍZEL PŘÍTULA nať, JEŘÁB květ, ČERNOHLÁVEK kvetoucí nať, DRMEK plod, ANDĚLIKA ideálně kořen (pokud nemáte, tak plod), LÉKOŘICE kůra. Pokud máte, tak i kořen reveně.

Léčba je bohužel dlouhodobá - min. 3 měsíce, ideálně však 6 měsíců.
V domě menstruace dělejte v užívání vždy pauzu. Mimo menstruaci užívejte 3x denně v dávkování, které je adekvátní Vaší hmotnosti (dávkování tinktur je uvedeno na www.WebinarTinktury.cz).

Případné vazivové změny ("srůsty") léčivými rostlinami bohužel rozrušit nelze (muselo by se řešit laparoskopickou operací).

Velmi Vám doporučuji stáhnout si cca. tříhodinový webinář (video) o ženském zdraví a nemocích, které je na www.WebinarZenskeZdravi.cz
Webinář jsem natočil já (byliny, medicinální houby, TČM) a má kolegyně nutriční terapeutka Mgr. Zuzana Švédová, Dis. (www.ZuzanaSvedova.cz). Ve videu jsou informace o problémech s menstruací (silná, slabá, nepravidelná ad.) a také o různých nemocích (cysty, myomy, endometrióza). Ve videu zmiňuji z pohledu tradiční čínské medicíny proč vůbec potíže žen vznikají a které orgány dle TČM "v tom mají prsty".

Dotaz na zadní rýmu, prosím, uložte do poradny samostatně.

Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.

Vygenerováno za 0.174 sekund