Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Chronický zánět mandí (angína), zadní rýma - byliny, bylinky, léčivé rostliny, léčba bez léků

- 18. říj 2024 10:10 #31920 od AndreaS
Dobrý deň pán Mlčoch,

chcela by som Vás poprosiť o radu.

Už o rok (17.10.2023-17.10.2024) u mňa pretrvávajúcu bolesť hrdla. Prešla som si užívaním STOP-KOKu, antibiotík, antihistaminík, kortikoidov (ktoré som po 2 týždňoch vysadila) a inhalovaním vincentky. Zakaždým sa mi však bolesť hrdla vracia, je s tým spojená aj zadná nádcha. Pani doktorka (ORL) mi už navrhuje odstránenie krčných mandlí. Chcela by som Vás popýtať o radu, čo by mi ešte mohlo pomôcť, aby som nemusela podstúpiť takýto zákrok.

Vopred ďakujem za odpoveď.

S pozdravom

AndreaS
Poslední změna: 18. říj 2024 10:10 uživatelem MUDr. Zbyněk Mlčoch.

#31922 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
Dobrý den.

Lokálně doporučuji aplikovat do krku 1x denně (max. však 3x denně!) ideálně vždy ráno PROPOLISOVOU TINKTURU ve sprayi - koncentrace lihu v tinkutře kolem 40% (pokud by byla koncentrace vyšší, došlo by k popálení sliznice v krku, pokud by byla koncentrace nižší, desinfekční účinek propolisové tinktury by mohlo být menší).  
Propolisovou tinkturu doporučuji aplikovat PO JÍDLE, ne před jídlem.

Dále vnitřně doporučuji aplikaci tinktury PELARGONIE SIDONSKÁ.

Určitě nic nepokazíte ani kloktáním nálevu nebo odvaru z těchto rostlin (jednotlivě nebo ve směsi) - ŘEPÍK LÉKAŘSKÝ, BERGENIE TUČNOLISTÁ, ŠALVĚJ LÉKAŘSKÁ, MĚSÍČEK LÉKAŘSKÝ, HEŘMÁNEK LÉKAŘSKÝ, ČERNOHLÁVEK OBECNÝ.

Všechny účinky pelargonie a propolisové tinktury, univerzální postup výroby tinktur, dávkování tinktur a výhody tinktur jsou na stránce www.UcinkyTinktur.cz

Pokud by nebyl kýžený efekt, doporučuji ECHINACEA a/nebo KALISIE VONNÁ tinktura.

Na zadní rýmu doporučuji aplikovat MAJORÁNKOVOU MAST. Dává se pod a do nosder a do oblasti paranazálních dutin (bokem od nosu, na spodní část čela).

Pokud byste měla zájem o bylinnou tinkturu (PROPOLISOVÁ, PELARGONIE SIDONSKÁ, KALISIE) a/nebo MAJORÁNKOVOU MAST na Vámi uvedené potíže, je možné se mi ozvat na messenger www.zmfb.cz (nejrychlejší způsob jak se se mnou zkontaktovat) nebo na email
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. či na messenger www.zmfb.cz

Hrdlo po aplikaci propolisové tinktury Vám může zklidnit čerstvý gel z živé rostliny ALOE VERA (je možné pěstovat doma).  

Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.

Vygenerováno za 0.162 sekund