Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Ženšen pětilistý - vadí mu přímé slunce?; pěstování, hnojení, zalévání, zálivka

- 16. zář 2018 18:09 #22739 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
<p>Dobrý den. <br /> Informace o pěstování, hnojení, přezimování ad. ženšenu pětilistého jsou zde: www.bylinkyprovsechny.cz/ruzne/domaci-pe...ezimovani-zazimovani
Ač se může zdát, že je Váš ženšen neprospívající, nemusí to tak být. Doporučuji Vám odstranit starší nažloutlé lítky. Ženšen pětilistý je totiž velmi odolná a extrémně rychle rostoucí rostlina, která velmi ochotně obraší novými lístky. Pokud je jednou v zemině, tak už ho skoro nic nezabije : )
Jediné co nesnáší úplně dobře je nadměrné zalévání neboli přemokření. To se může na pár dní stáhnout a neprospívat, ale je pravděpodobné, že po vyschnutí hlíny znovu obraší.
Co se týče stanoviště, mám zkušenosti, že mu nevadí přímé slunce (ale musí se častěji zalévat), ale mnohem lépe snáší polostín - tzn. půl dne slunce, půl dne stín. V takovém prostředí roste nejlépe.
Jak jste si již jistě přečetla ve článku www.bylinkyprovsechny.cz/ruzne/domaci-pe...ezimovani-zazimovani - na zimu dáváme ženšen vždy do tepla - může to být přes zimu pokojová rostlina (nemá speciální nároky).
Účinky ženšenu pětilistého jsou uvedené zde: www.bylinkyprovsechny.cz/byliny-kere-str...vani-vyuziti-co-leci
Děkuji za Váš dotaz a důvěru.

- 16. zář 2018 18:10 #1665 od tazatel
Odpověděl tazatel
<p>Dobrý večer přeji, <br /> prosím mám ten ženšen, ale zatím je to takový chudacek. Čím mu pomoct, aby mně nezašel? A vadí mu přímé slunce? <br /> Spíš do stínu ho dát? <br /> Děkuji.</p>
Přílohy:

Vygenerováno za 0.181 sekund