Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Bylinkový med, sirup pro diabetiky, cukrovkáře - informace

- 16. dub 2016 07:49 #534 od tazatel
<p>Dobrý den,</p>
<p>jde vyrobit nějaký sirup proti kašli pro diabetiky - se stévii. máte nějakou zkušenost, popřípadě máte recept.</p>
<p>Děkuji PV</p>

- 21. dub 2016 21:10 #21800 od anonym
Odpověděl anonym
Dobry den, nikdy jsem neslysela o jinem syrupu nez cukrovem. Pokud trpite cukrovkou, tak doporucuji zapomenout na syrup a zamerit se na cajove smesi. Pokud trvate na syrupu, tak jedine, co me napada jako nahrada je izomaltovy roztok nebo maltitolovy, ktere se pouzivaji na vyrobu necukrovych sladkosti a maji v roztoku podobnou konzistenci, jako zinvertovany cukr - zmedovately. Myslim, ze roztok musi byt tak kolem 70%.
Kdyz chcete delat jakykoliv syrup, tak ho musite necim zakonzervovat - bud cukrem nebo jinym konzervantem.
Napr kyselinou askorbovou - ale pri ridke konzistenci se to pak nelisi od caje prislazemym stevii.
Maltitol nebo izomalt mohou v hustsi smesi fungovat jako konzervanty, ale nemam s nimi zkusenost na vyrobu syrupu, jen tvrdych bonbonu a na to jsou dobre, tusim tedy, ze by z nich sel asi i syrup.
Pokud trvate na stevii, tak zustante radeji u caju.
S pozdravem
Tereza

Vygenerováno za 0.171 sekund