Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Zákal, zakalení bezového, bezinkového sirupu (sirupu z květu bezu černého) - příčina, co s tím?

- 16. čvn 2016 21:38 #619 od tazatel
Zakalil se mi bezinkový sirup (sirup z květů bezu černého). Co s tím?
Přílohy:

- 16. čvn 2016 21:40 #21865 od anonym
Odpověděl anonym
Menší zákal je běžný a není na závadu. Tento je dost markantní, doporučuji sirup před prvním použitím celý přecedit přes sítko nebo mušelín.

Klíčové vždy je, aby nahoře nebyla plíseň. Jakmile se objeví, "hra skončila" a sirup je nutné zlikvidovat. Pokud je v sirupu dost cukru, k zaplesnivění by nemělo dojít.

- 12. srp 2017 17:23 #22226 od anonym
Odpověděl anonym
Dobrý den, v některých lahvích bezinkového sirupu se mi objevili malé ostrůvky zelené plísně, ale sirup po otevření krásně voní a chuť je dobrá. Mohu sirup nějak zachránit - zahřátím, přidáním kyseliny citronové nebo přeceděním přes plátno? Stalo se mi to poprvé asi u 9 litrů.

Vygenerováno za 0.172 sekund