Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Zákal v domácí bezové šťávě - co s tím?

- 25. čvn 2016 10:00 #630 od tazatel
<p>Cca po 3 týdnech se nám v béžové šťávě udělal tento bílý zákal, který plave uprostřed láhve. Šťáva není sterilizovaná, ale obsahuje cukr, citronovou šťávu a kyselinu citronovou, celou dobu ji skladujeme v lednici. Plíseň na ni není. Poraďte, co by to mohlo být. Děkuji.</p>
Přílohy:

- 07. čvc 2016 10:55 #21882 od anonym
Odpověděl anonym
Takový zákal je poměrně běžný, sirup (předpokládám, že je to sirup, šťáva, byť oslazená, se Vám i v lednici začne kazit a v tom případě, pokud tam není dost konzervantu-cukru, alespoň 1/2 kg na litr, už bych to nekonzumoval) obsahuje pevné částice, např. pyly a vzniká šlem. Toho se zbavíte tak, že sirup přecedíte přes jemné pláténko. Ale jinak není na závadu a pokud je v pořádku senzoricky a nemá plíseň, pijte ho.

Vygenerováno za 0.151 sekund