Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Epilepsie u dítěte - byliny, bylinky, léčivé rostliny, léčba bez léků

- 14. pro 2023 18:22 #9721 od tazatel
Dobrý den, pane doktore.

Můj dotaz je následující:

Kolegyně má čtyřletého syna, kterému byla asi kolem roku diagnostikována epilepsie, docela závažná, myslím co dvě hodiny se něco v mozku děje. Měl velmi přísnou dietu, kterou měl až do teď, bral a bere léky, dále magnézium, omega 3, a pravděpodobně mu bude voperována nějaká elektroda, podobně jak hlídá třeba srdce, ale tato bude nějak hlídat jeho epilepsii. Přestože má 4 roky, nemluví nebo mu neni rozumět, jinak je to milé, veselé dítě.
Říkala jsem kolegyni, že Vám napíšu, jestli se dá uvažovat o nějaké bylinné podpoře mozku, v nějaké formě nebo dopňků, které by v takovém případě mohly být nápomocny.

Děkuji a jsem s pozdravem.

- 19. pro 2023 22:07 #31285 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
Dobrý den.

Pro léčbu epilepsie bohužel používám léčivé rostliny, kdy je přímo vyžadováno (s ohledem na rozpoustnost látek), aby tyto rostliny byly macerovány v lihu. Výsledná koncentrace lihu je velmi nízká (po správném zředění tinktury), ale bohužel pro 4leté dítě je taková tinktura kontraindikována. Tzn. ano, epilepsii i farmakorezistentní epilepsii umím řešit pomocí léčivých rostlin, ale u tak malého dítěte bohužel ne.

Můžete zkusit nálevy z rostliny BUKVICE LÉKAŘSKÁ. Můj velmi oblíbený bylinář Pavel Váňa ji pro tuto indikaci doporučoval.

Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.

Vygenerováno za 0.163 sekund