Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Opakované kvasinkové infekce - byliny, bylinky, léčivé rostliny, léčba bez léků

- 16. pro 2023 18:44 #9726 od tazatel
Dobrý den, pane doktore.

Můj dotaz je následující:

Mám problém se stálým vracením kvasinkových infekcí. V pochvě mi byl nalezen streptokok a stafylokok. Nic z lékárny mi bohužel nepomohlo a ráda bych to vyřešila přirozenější cestou.

Děkuji a jsem s pozdravem.

- 19. pro 2023 22:39 #31287 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
Dobrý den.

Na opakované gynekologické záněty doporučuji následující léčivé rostliny a to ideálně v podobě směsné bylinné tiktury (pro snadnost aplikace kdykoliv a kdekoliv) - vnitřní užívání:
PENÍZOVKA SAMETONOHÁ plodnice, HLUCHAVKA BÍLÁ květ, KOKOŠKA PASTUŠÍ TOBOLKA nať, PUPEČNÍK ASIJSKÝ list, CHOROŠ OŘÍŠ plodnice.

Dietetika: MCT olej 1 lžíce oleje 3x denně do jídla nebo přímo sníst (je velmi silně protiplísňový, současně posiluje dle TČM tzv. element Země, tedy slezinu). MCT olej můžete používat vnitřně, ale i zevně.

Glykemický index: jíst potraviny s nízkým glykemickým indexem.
Co se týče dietetiky, doproručuji Vaši stravu konzultovat s mou kolegyní nutriční terapeutkou Mgr. Zuzanou Švédovou, Dis. - www.ZuzanaSvedova.cz

Zevně: oplachy nebo sedací koupele v odvaru z rostlin ŠALVĚJ LÉKAŘSKÁ a/nebo KRTIČNÍK HLÍZNATÝ (roste v lese).

Otazné je pak také případné využití poševních probiotik, aby zdravé bakterie přerostly (byly ve větším množství) než ty patogenní. Toto bych považoval za stěžejní. Jen na okraj podotýkám, že streptokok a stafylokok nejsou kvasinky, ale jde o bakteriální kmeny.

Z pohledu tradiční čínské medicíny může být příčinou kvasinkových inkfekcí oslabení Hybatele Země, tedy oslabení sleziny. Pokud by Vás zajímalo, jak posílit slezinu, doporučuji podívat se na video www.WebinarSlezina.cz

Všechny účinky výše uvedených léčivých rostlin, univerzální postup výroby tinktur, dávkování tinktur a výhody tinktur jsou na stránce www.UcinkyTinktur.cz

Pokud byste měla zájem o MCT olej, je možné se mi ozvat na messenger www.zmfb.cz (nejrychlejší způsob jak se se mnou zkontaktovat) nebo na email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.

Vygenerováno za 0.178 sekund