Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
100 BYLIN SBÍRANÝCH V KVĚTNU ZDE

Salát z mořských řas recept postup návod příprava suroviny ingredienceNěkdy bývá pro lidi těžké naučit se při vaření používat mořské řasy. Následující recept je zajímavou kombinací různých chutí a představuje báječný pokrm. Stovky lidí, kterým jsem ho podávala, si oblíbily mořské řasy připravené uvedeným způsobem.

Ačkoli při přípravě tohoto pokrmu můžete použít jakékoli mořské řasy, k mým oblíbeným patří hiziki a arame. Obě tyto řasy jsou velmi lahodné a mají jemnou chuť. Důkladně řasy omyjte a nakrájejte je na malé kousky. Pokud používáte sušené řasy, bude třeba je nejdříve přibližně na půl hodiny namočit do studené vody.

 

Suroviny, ingredience:

  • olivový nebo sezamový olej
  • 2 cibule, nakrájené
  • 1 až 4 stroužky česneku, nakrájené
  • 1 polévková lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
  • 2 šálky mrkve, nakrájené na tenké plátky
  • 1/4 šálku vody
  • 1 šálek mořských řas (více či méně, dle chuti)
  • 2 šálky vařené hnědé rýže
  • 1/2 šálku sojové omáčky tamari
  • 1/4 šálku medu
  • 2 až 3 polévkové lžíce sezamového oleje z pražených semínek
  • kajenský pepř

 

Recept:

Na pánvi rozehřejte malé množství olivového nebo sezamového oleje, jen aby pokryl dno pánve. Přidejte cibuli a zprudka ji osmahněte dozlatova. Poté k ní přidejte česnek a zázvor a ještě několik minut smažte. Poté přidejte ke směsi mrkev a přilijte vodu. Přikryjte pánev a vše poduste na velmi mírném ohni přibližně 8 až 10 minut či až mrkev změkne.

Scedte mořské řasy, přidejte je na pánev a společně ještě několik minut povařte. Nakonec přisypte rýži a vše důkladně promíchejte.

Na další pánvi prohřejte tamari s medem, sezamovým olejem a kajenským pepřem. Dochuťte směs dle potřeby a poté ji přelijte přes rýži s mořskými řasami. Bude mít sladko- pálivou a kořeněnou chuť.

Tento pokrm se tradičně podává studený, ale výborně chutná i horký.

Nemocí, byliny - hledat

mojra.cz
  • Luštitelské časopisy

Tagy - štítky:

revma   opar   vitamin   pálení   kůže   krk   Treben   vitamín   bylinná směs   zápal   sušení   pupen   zlomenin   kapsaicin   zrak   návod   Avicena   komplikace   postup   Paracelsus   chladné   účinky   sirup   obsažené   zelina   dásně   hemoroid   migrén   hemeroid   horké   list   strom   Janča   rýma   vřed   sliznice   střev   arteriskleróza   kůra   nežádoucí   roztroušená   krvácení   písek   plísně   ovoce   stvol   studené   kameny   olej   fermentace   žlučník   ruka   nať   rostlina   metabolismus   zelenina   minut   játra   vývar   použití   pěstování   kloub   užití   viry   jaterní   vlas   výroba   žaludek   prášek   účinek   bylinka   řídnutí kostí   stonek   kojenec   pijeme   sběr   zácpa   zánět   Zentrich   děti   epilepsie   stonek   tlak   játra   babské rady   brnění   menstruační   neht   trávicí   kolika   keř   horečka   vliv   Váňa   fytoterapie   čaj   houba   choroba   odvar   tinktura   Moučka   plíseň   močopudný   mensturace   ledvin   angína   dna   Mattioli   šlacha   nachlazení   kořen   astma   bolest   slinivka   zalijeme   alergie   štítná   nemoc   slezina   artróza   premenstruační   kvasinky   slezina   hlas   Podhorná   zpracování   srdce   akné   kontraindikace   kontraindikace   využití   indikace   kornatění   teplé   mateřské   ateroskleróza   inhalace   chřipka   mrtvice   hlavy   víno   obsahuje   bylina   sval   průjem   katar   Janča   osteoporóza   noha   recept   zdraví   Zentrich   antibiotik   chřipka   nálev   koupel   abytyše Hildegarda   nohy   končetina   květ   Galenos  

Počet stránek ve webu:

2391

(v počtu jsou i uložené zatím nezveřejněné stránky a stránky v poradně)

Klíč k určování rostlin