Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
100 BYLIN SBÍRANÝCH V ČERVENCI ZDE

Salát z mořských řas recept postup návod příprava suroviny ingredienceNěkdy bývá pro lidi těžké naučit se při vaření používat mořské řasy. Následující recept je zajímavou kombinací různých chutí a představuje báječný pokrm. Stovky lidí, kterým jsem ho podávala, si oblíbily mořské řasy připravené uvedeným způsobem.

Ačkoli při přípravě tohoto pokrmu můžete použít jakékoli mořské řasy, k mým oblíbeným patří hiziki a arame. Obě tyto řasy jsou velmi lahodné a mají jemnou chuť. Důkladně řasy omyjte a nakrájejte je na malé kousky. Pokud používáte sušené řasy, bude třeba je nejdříve přibližně na půl hodiny namočit do studené vody.

 

Suroviny, ingredience:

  • olivový nebo sezamový olej
  • 2 cibule, nakrájené
  • 1 až 4 stroužky česneku, nakrájené
  • 1 polévková lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
  • 2 šálky mrkve, nakrájené na tenké plátky
  • 1/4 šálku vody
  • 1 šálek mořských řas (více či méně, dle chuti)
  • 2 šálky vařené hnědé rýže
  • 1/2 šálku sojové omáčky tamari
  • 1/4 šálku medu
  • 2 až 3 polévkové lžíce sezamového oleje z pražených semínek
  • kajenský pepř

 

Recept:

Na pánvi rozehřejte malé množství olivového nebo sezamového oleje, jen aby pokryl dno pánve. Přidejte cibuli a zprudka ji osmahněte dozlatova. Poté k ní přidejte česnek a zázvor a ještě několik minut smažte. Poté přidejte ke směsi mrkev a přilijte vodu. Přikryjte pánev a vše poduste na velmi mírném ohni přibližně 8 až 10 minut či až mrkev změkne.

Scedte mořské řasy, přidejte je na pánev a společně ještě několik minut povařte. Nakonec přisypte rýži a vše důkladně promíchejte.

Na další pánvi prohřejte tamari s medem, sezamovým olejem a kajenským pepřem. Dochuťte směs dle potřeby a poté ji přelijte přes rýži s mořskými řasami. Bude mít sladko- pálivou a kořeněnou chuť.

Tento pokrm se tradičně podává studený, ale výborně chutná i horký.

Nemoci, byliny - hledat

mojra.cz
  • Luštitelské časopisy

Tagy - štítky:

nachlazení   abytyše Hildegarda   močopudný   kůže   kontraindikace   šlacha   játra   květ   opar   hemeroid   sběr   metabolismus   kapsaicin   střev   ruka   zánět   astma   nohy   Janča   obsažené   pijeme   koupel   vitamin   chřipka   čaj   nať   bylinka   slinivka   dásně   pálení   Mattioli   horké   studené   kvasinky   zpracování   srdce   účinky   komplikace   sušení   vlas   tlak   mateřské   premenstruační   víno   Treben   fytoterapie   fermentace   kloub   ovoce   zlomenin   slezina   hlavy   výroba   katar   žlučník   využití   průjem   neht   bolest   zácpa   zrak   revma   kameny   brnění   kojenec   účinek   slezina   řídnutí kostí   zelenina   játra   artróza   keř   krk   arteriskleróza   trávicí   zalijeme   zelina   Galenos   Váňa   horečka   recept   mrtvice   antibiotik   indikace   Materia medica   sval   angína   nálev   prášek   vitamín   hlas   akné   Moučka   inhalace   chladné   kontraindikace   mensturace   zápal   kornatění   rostlina   roztroušená   ateroskleróza   menstruační   nemoc   olej   obsahuje   Avicena   použití   kořen   vliv   bylinná směs   kůra   dna   vřed   osteoporóza   viry   jaterní   Zentrich   migrén   stonek   nežádoucí   Janča   štítná   odvar   teplé   plísně   houba   pěstování   stonek   ledvin   děti   vývar   hemoroid   užití   epilepsie   pupen   Zentrich   choroba   sliznice   zdraví   strom   alergie   noha   kolika   žaludek   chřipka   rýma   krvácení   stvol   sirup   Paracelsus   list   končetina   babské rady   tinktura   plíseň   minut   postup   písek   návod   Podhorná   bylina  

Počet stránek ve webu:

2391

(v počtu jsou i uložené zatím nezveřejněné stránky a stránky v poradně)

Klíč k určování rostlin
Botanický slovník online