Rebarborový koláč s tvarohem a drobenkou recept postup návod příprava suroviny ingredienceNejprve si připravíme těsto z mouky, cukru a měkčího másla. Pokud by bylo třeba, přidáme i trošku vody. Pak těsto zabalíme do potravinářské fólie a vložíme na půl hodiny do lednice. Smícháme tvaroh s vejcem a třtinovým cukrem. Připravíme si drobenku z klasických ingrediencí a skořice. Rebarboru oloupeme, omyjeme a nakrájíme.


Účinky rostliny:

Těsto vytáhneme z lednice a jak se trošku ohřeje, rozválíme ho. Přeneseme do formy na dort a vytvarujeme okraje.

Těsto dole lehce propíchneme vidličkou a poté jej bohatě posypeme nakrájenou rebarborou. Tu posypeme skořicovým cukrem.

Dále naneseme rovnoměrnou vrstvu tvarohu a nakonec posypeme drobenkou.

Vložíme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme asi 40 minut.

 

Suroviny, ingredience:

  • 250 g hladké mouky
  • 20 g cukru
  • 125 g másla

Tvarohová náplň:

  • 1 tvaroh ve vaničce
  • 1 vejce
  • 40 g třtinového cukru

Posyp:

  • 4 řapíky rebarbory
  • skořicový cukr

Drobenka:

  • 100 g hrubé mouky
  • 60 g cukru krupice
  • 60 g másla
  • špetka mleté skořice

 

(ve článku je ilustrační fotografie)