Chřestové rizoto recept postup návod příprava suroviny ingredienceChřestové rizoto - recept, postup, návod, příprava: Chřest očistěte, odstraňte dřevnaté části, omyjte v dostatečném množství vody a slijte. Odkrojte špičky. Oloupejte cibuli, nakrájejte a nechte zavadnout na polovině másla a 3 lžících olteje. Přidejte stonky chřestu, přičemž špičky dejte stranou, opečte, pak zvyšte příkon tepla, přidejte rýži a několik minut restujte za stálého míchání.


Účinky rostliny:

Pokračujte ve vaření zhruba 12 minut, přičemž postupně přidávejte po sběračkách horký vývar. Přidejte špičky chřestu, zamíchejte, v případě potřeby přilijte další vývar a osolte.
Hotové rizoto ochuťte zbylým máslem, posypte sýrem, nechte nčkolik minut odstát a podávejte.

 

Suroviny, ingredience: 300 g rýže, 1 kg chřestu pichlavého, 1 cibule, 1 litr masového vývaru, 60 g strouhaného sýru grana, 60 g másla, extra panenský olivý olej, sůl.

 

Pozn.: obrázek je ilustrační!