morske rasy hiziki ararne kelp a dulse ucinky na zdravi uzivani pouziti vyuzitiExistuje celá řada mořských řas, které se sklízejí Existuje celá řada mořských řas, které se sklízejí podél mnoha pobřeží na celém světě. Ačkoli mají několik živin společných, výrazně se liší svou chutí a strukturou. Pokud vyzkoušíte jeden druh a nebude vám chutnat, nezatracujte všechny ostatní.

 


Účinky řasy:

Účinky rostliny:

Mořské řasy nemají konkrétní léčebné účinky, jsou však skvělým zdrojem bílkovin a především minerálních látek.

Mohou mít díky svému složení obecně vliv na dlouhověkost a prevenci nemocí. 

 

Mořské řasy jsou naším nejbohatším rostlinným zdrojem minerálů, neboť obsahují desetkrát až dvacetkrát více minerálních prvků než suchozemské rostliny. Ve skutečnosti obsahují širší spektrum minerálů, které jsou nezbytné pro lidský metabolismus, než jakékoli jiné známé organismy.

Již po tisíciletí se používají jako prostředek k dosažení dlouhověkosti, prevence nemocí a ke zlepšení zdraví všech, kdo je moudře užívají. 

Mnoho druhů mořských řas je možné přidávat do celé řady pokrmů. K mým oblíbeným řasám patří hiziki, ararne, kelp a dulse. Přidávejte si mořské řasy několikrát týdně do salátů, polévek, asijských pokrmů a salátových zálivek. Některé mořské řasy, například dul se, je možné jíst i samotné jako chutnou svačinu.