Cysty byliny bylinky babské rady léčba bez léků bez operace prsa vaječníkyCysty zpravidla bývají vyplněny tekutinou nebo tužší hmotou, kterou produkuje buď vlastní epitel nebo orgán, na kterém se cysta nachází. Cysty obyčejně vznikají zadržením obsahu, který mělo tělo vyloučit, případně nadměrným růstem žlázy, např. pod vlivem hormonů. Proto s oblibou vznikají v prsech, ve vaječnících apod.


Účinky rostliny:

Ojedinělé cysty jsou víceméně neškodné a patří k normálnímu nálezu u starších lidí. Naproti tomu vícečetné cysty zpravidla výrazně poškozují funkcí postiženého orgánu a někdy i hrozí nádorovým zvrhnutím - což se někdy děje děje u cyst prsou.
Vícečetné cysty jsou často léčbou těžko neovlivnitelné. Např. chronická polycystóza ledvin (tzv. polycystická ledvina) je pokládána za těžký stav a postižení lidé dříve brzy umírali a dnes mohou končit na dialýze.

 

Jak se projevuje cysta na vaječníku:

 

Horké přesličkové obklady

Na léčbu nejlépe reagují cysty, uložené blízko povrchu těla, např. cysty na vaječníku. Ty dobře reagují na následující léčbu:
1) Ušijeme si malý plátěný váček, tvaru jakési miniaturní matrace, který vyplníme přesličkou (na obklady může být přeslička rolní, i přeslička bahenní; přeslička bahenní se ale nikdy nesmí pít, je jedovatá - rozdíl mezi nejedovatnou přesličkou rolní a jedovatou přesličkou bahenní zde) - buď čerstvou nebo sušenou tak, aby měl pytlík tloušťkou asi 1 cm. Přiložíme na ošetřovaný vaječník a překryjeme silným froté ručníkem.
2) Nyní ohřejeme nasucho asi 1-1,5 kg kuchyňské soli - až je tak horká, že se nedá udržet ve špetce, tvořené nejotužilejšími prsty.  Pytlík naplníme horkou solí, pevně zavážeme, aby se nevysypal a přiložíme na ošetřovaný vaječník tak, aby solí vyzařované teplo přes váček s přesličkou "ozařovalo" vaječník. Ručník brání popálení břicha. Činíme tak po dobu 20-25 minut, každý druhý večer, od skončení menstruace, až k jejím u opětovnému nástupu. Potom necháme lékaře ultrazvukem zjistit, zda cysta vaječníku reaguje a pokud ano, postup ještě jednou zopakujeme.

Po celou léčby obklady z přesličky užíváme 4x denně tinkturu ze směsi těchto léčivých rostlin:

HOTOVÁ TINKTURA NA CYSTY VAJEČNÍKU JE K DISPOZICI K ZAKOUPENÍ ZDE.

4x denně užíváme 1 vrchovatou čajovou lžičku směsi, spaříme šálkem = 150 ml vroucí vody, necháme 10 minut luhovat, poté scedíme a podáváme neslazené, mezi jídly. Celodenní množství lze připravit do termosky.

Použití jiných zdrojů tepla (termofor apod.) se neosvědčilo. Sůl i přesličku lze použít 2x, v případě nouze 3x, ne více. Poté je vyhodíme a nahradíme novou přesličkou.

Současně lze podávat různé potravové doplňky, obsahující enzymy, podporující rozrušování patologických útvarů, jako je např. bromelain, trypsin a další.
Ve stravě se nevyhýbejte kedlubně. Pokud vás nadýmá, použijte jako "protijed" :) slabý čaj ze saturejky. Podle některých žen pomáhá v léčbě a prevenci také vitamín B17.