Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Atopický ekzém u kojence - byliny, bylinky, léčivé rostliny, léčba bez léků

- 18. říj 2024 10:45 #10663 od tazatel
Dobrý den, pane doktore.

Můj dotaz je následující:

Obracím se na vás s prosbou o radu ohledně atopického ekzému u mého 10 měsíčního syna. První příznaky se objevily během šestinedělí v podobě malých pupínků na tvářích. Do konce 3. měsíce již měl syn zasažen celý obličej, hrudník, ruce i oblast u holenních kostí. Projevy na kůži se dále zhoršovaly, svědilo ho celé tělo. Měl také velice častou stolici (i 10x denně) a časté a bolavé nadýmání, co však u kojených dětí může být. Od 4. měsíce jsem nejela pod odborným vedením na eliminační dietu, díky které se prokázala reaktivita na kořenového zeleninu, vejce, a mléčné výrobky. Tou dobou jsem také vysadila cirtrusové plody, histaminove potraviny a ořechy. Díky této dietě se postupně stav kůže i četnost stolice lepšil. Problematicke potraviny jsem trénovala (určité množství jednou týdně) a postupně zaváděla do svého jídelníčku.

Dnes již jím všechno a neomezeně. Syn také zvládá bez zhoršení ekzému problematické potraviny uvedené výše, pouze citrusové plody, jahody a rybíz stále trénuje.

Na kožní ambulanci jsem odmítla kortikoidové masti a kůži ošetřujeme několikrát denně zinkovou mastí a po koupeli celé tělo mažeme Atodermem pro atopiky od Biodermy.

Bohužel stále zůstávají ekzematická ložiska na tvářích, rukou a hrudníku, i když teď už v mnohém menší míře, a to i co se týče svědění.

Syn je stále kojen.

Nicméně jsem chtěla poprosit o radu, zda byste mi nedoporučil na vnější aplikaci čistě bylinnou mast pro podporu boje s ekzémem.

Děkuji a jsem s pozdravem.
Semmlerová
Poslední změna: 18. říj 2024 10:45 uživatelem MUDr. Zbyněk Mlčoch.

- 18. říj 2024 10:48 #31926 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
Dobrý den.

Doporučuji akupunkturu od lékaře tradiční čínské medicíny. Doporučuji MUDr. Dagmar Komárkovou.

Zevně aplikace VYLEPŠENÉ MĚSÍČKOVÉ MASTI a/nebo SH (superhojivé) masti.

V případě zájmu Vám mohu (do doby než budete v kontaktu s dr. Komárkovou a než se k ní dostanete) poskytnout SH a vylepšenou měsíčkovou mast. Je možné se mi ozvat na
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. a/nebo messenger www.zmfb.cz

Atopický ekzém má velmi silnou vazbu na mikrobiom tlustého střeva. Pokud se mikrobiom dostane do pořádku, dítě se natrvalo zbaví atopického ekzému. Více vizte RNDr. Ryšávka a video www.WebinarMikrobiom.cz

Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivou sílu přírody.
Poslední změna: 18. říj 2024 10:48 uživatelem MUDr. Zbyněk Mlčoch.

Vygenerováno za 0.154 sekund