Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Ureaplazmata - byliny, bylinky, léčivé rostliny, léčba bez antibiotik

- 17. říj 2024 13:38 #31874 od MARTINA K.23
Dobrý den, pane doktore.

Můj dotaz je následující:

prosím o kombinaci bylin,tinktura na ureaplazmata.

Brala jsem ATB,bylo to lepší,ale nyní znovu.Cetla jsem,že se to stává a chtěla bych nyní řešit s bylinami,další ATB bych moc nechtěla.

Děkuji a jsem s pozdravem.
Poslední změna: 17. říj 2024 13:38 uživatelem MUDr. Zbyněk Mlčoch.

#31901 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
Dobrý den.

Na akutní, chronický nebo recidivující zánět způsobený ureaplasmaty (ureaplazmaty) doporučuji následující léčivé rostliny a to ideálně v podobě směsné bylinné tiktury (pro snadnost aplikace kdykoliv a kdekoliv) - vnitřní aplikace:

► 1. tinktura
JALOVEC plod, PRŮTRŽNÍK nať (nejdůležitější bylina ve směsi!!!, protože má silně desinfekční účinky na močové cesty), VŘES kvetoucí nať, LICHOŘEŘIŠNICE semeno, MEDVĚDICE nať, VILCACORA kůra.
V praxi se mi tato směs velmi osvědčila a to hlavně právě na chronické infekce.

► 2. tinktura
PELARGONIE SIDONSKÁ 3 roky starý kořen

Na "prolévání" močových cest doporučuji VYLEPŠENÝ LEDVINOVÝ ČAJ, který obsahuje:
CELÍK ZLATOBÝL kvetoucí nať, PŘESLIČKA ROLNÍ zelená nať, RDESNO PTAČÍ TRUSKAVEC nať, RDESNO BLEŠNÍK nať, ČERNÝ SEZAM semeno.

Vhodné může být také DOPLŇKOVĚ popíjení čaje z měsíčku, řebříčku nebo vnitřní aplikace švédských kapek.

Všechny účinky výše uvedených léčivých rostlin, univerzální postup výroby tinktur, dávkování tinktur a výhody tinktur jsou na stránce www.UcinkyTinktur.cz

Pokud byste měla zájem o obě tinktury z výše uvedených rostlin a/nebo o vylepšený ledvinový čaj, je možné se mi ozvat na messenger www.zmfb.cz (nejrychlejší způsob jak se se mnou zkontaktovat) nebo na email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Velmi doporučuji podívat se na webinář (video) o ledvinách a močových cestách. Jsou v něm informace o tom, které léčivé rostliny, ale hlavně také strava podporují močové cesty a ledviny. Webinář je ke stažení na www.WebinarLedviny.cz Ve stejné stránce je i osnova webináře, kterou si můžete také prohlédnout.

Na okraj ještě podotýkám, že zásadní vliv na záněty močových cest má dle tradiční čínské medicíny prochlazení a to nejen pánve, ale i dolních končetin. Doporučuji proto mít vždy (hlavně v zimě) celé dolní končetiny, pánev a bedra v teple. Já osobně nosím celou zimu "podvlíkačky" pod běžnými kalhoty nebo tepláky a ty odkládám až někdy v březnu, kdy jsou teploty nad 10°C. Má to zásadní vliv na zdraví močových cest.

Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.

Vygenerováno za 0.173 sekund