Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Jitrocelový sirup za studena - musí být v lednici?

- 15. čvn 2018 08:55 #1477 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Dobrý den.
Děláte jitrocelový sirup za studena? Musí být uložen v lednici nebo cukr je konzervant a bez převaření můžeme skladovat mimo lednici?
Děkuji za odpovědi.

- 15. čvn 2018 08:59 #22554 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
Dobrý den.
Je-li v podstatě jakýkoliv (nejen jitrocelový) sirup vyroben správně a koncentrace cukru je dostačující, platí Vámi uvedené - tzn. že není nutné, aby sirup byl v lednici. Je možné jej uchovat v nějaké spižírně apod.
Postup výroby různých sirupů vyráběných zastudena (jitrocel, pampeliška, sedmikráska, smrk, rýmovník ad.) je zde:
www.bylinkyprovsechny.cz/vyhledavani?sea...rase=exact&limit=100
O kvašení a plísni na bylinkových sirupech je zajímavý článek zde:
www.bylinkyprovsechny.cz/zpracovani/siru...-jak-se-tomu-vyhnout
Děkuji za Váš dotaz a důvěru.

Vygenerováno za 0.189 sekund