jablecny ocet ucinky na zdravi vyuziti pouziti davkovani uzivaniTato "vzácná" tekutina musí obsahovat něco velmi zdravého, když ho užíval kvůli jeho léčivým vlastnostem i otec medicíny Hippokrates již kolem roku 400 př.n.l. Ví se, že používal pouze dva léky: med a jablečný ocet . Jablečný ocet se vyrábí z čerstvých a zralých jablek, které jsou později fermentované a procházejí přísně kontrolovaným procesem výroby. Jablečný ocet obsahuje pektin, což je vláknina, která snižuje špatný cholesterol a reguluje krevní tlak.


Účinky rostliny:

 

Odborníci se shodují, že lidé s přibývajícím věkem potřebují více vápníku. Ocet pomáhá extrakci vápníku z potravin, se kterými je smíchán, a pomáhá tak zachování pevných kostí. Nedostatek draslíku zase způsobuje řadu problémů, včetně vypadávání vlasů, lámání nehtů a zubů, zánětu vedlejších nosních dutin a rýmy.

Jablečný ocet je bohatý na draslík. Studie ukázaly, že nedostatek draslíku zpomaluje růst. Všem těmto prolémům se lze vyhnout, pokud budete pravidelně užívat jablečný ocet. Draslík také pomáhá odstraňovat toxiny z těla.

Další látka - beta-karoten - zabraňuje poškození volnými radikály, udržuje pokožku pevnou a mladou. J. o. je dobrý i pro ty, kteří chtějí zhubnout. Rozkládá tuk, který podporuje přirozený proces ztráty hmotnosti.

J. o. obsahuje kyselinu jablečnou, účinnou v boji proti houbovým a bakteriálním infekcím. Tato kyselina rozpouští usazeniny kyseliny močové, které se tvoří okolo kloubů, a tím zmírňuje bolesti kloubůRozpuštěná kyselina močová je později odstraněna z těla.

Předpokládá se, že j. o. je užitečný při léčbě stavů jako je zácpa, bolest hlavy, artritida, slabé kosti, trávicí potíže, vysoký cholesterol, průjem, ekzém, bolest v očích, chronická únava, mírné otravy jídlem, ztráta vlasů, vysoký krevní tlak, obezita a mnoho dalších zdravotních problémů.

Jablečný ocet může nahradit klasický lihový ocet.

Dávkování, užívání

Denně se užívá 1 lžíce jablečného octa. Můžete použít do pití, jídel apod.